Procesbegeleiding Parallel solo-ouderschap

Het proces naar Parallel solo-ouderschap

Voordat we met ouders op weg gaan naar ‘parallel solo-ouderschap’ staan we stil bij vragen vragen als: “Wat is je doel? Hoe zijn kinderen betrokken? Is ‘parallel solo ouderschap’ een passende oplossingsrichting voor jullie situatie? En zo ja, hoe kan het proces dan het beste vorm krijgen?”

Hoe

Co-mediation is een mediationproces dat door twee co-mediators wordt begeleid. Dit zijn gespecialiseerde MfN-familiemediators, met een achtergrond als pedagoog. Er vinden (ook) afzonderlijke gesprekken tussen een co-mediator en een ouder plaats, waardoor in de twee parallelle processen andere accenten gelegd kunnen worden. Als we pendelmediation inzetten is er één mediator, die - waar nodig - pendelt tussen beide ouders. Ook dit is een manier om af te stemmen met de andere ouder, zonder dat je steeds samen om tafel zit. Solo-ouderschap? Soms is samenwerken aan parallel solo-ouderschap niet gewenst of mogelijk en gaat het om een vraagstelling van één ouder in relatie tot een kind of kinderen. Naast de mogelijkheid om met twee ouders een parallel solo-spoor te gaan in het in onze praktijk ook mogelijk om je als ouder individueel aan te melden voor een solo-traject.  

Kosten

Het uurtarief bedraagt € 75,- excl. btw per persoon per uur (€ 90,75 incl. btw p.p. per uur).

Verantwoording

De theoretische basis voor onze werkwijze is gelegen in het gedachtengoed van Lieve Cottyn (en collega's) van de Interactie-Academie te Antwerpen. Handvatten voor de praktijk danken we in hoge mate aan Vanessa Maes (psycholoog & auteur), die in België al jaren vorm geeft aan parallel solo-ouderschap.